Hangende keukens voor tentoonstelling gezocht

APPINGEDAM - Het Museum Stad Appingedam is op zoek naar kunstwerken waarop of waarin de hangende keukens van Appingedam zijn vereeuwigd.

In 2017 bestaat het museum namelijk 75 jaar en dat is een mooie aanleiding om een ode te brengen aan het bekendste beeld van Appingedam: de hangende keukens. Daarom zal vanaf 28 januari een tentoonstelling over de hangende keukens te zien zijn: of het nu gemaakt is met verf, klei, lego, textiel, glas, metaal... het museum wil liefst een zo groot mogelijke verscheidenheid laten zien. Iedereen die een kunstwerk van de hangende keukens heeft en dat zou willen uitlenen voor de tentoonstelling wordt gevraagd eerst een foto ervan te mailen naar info@museumstadappingedam.nl, zodat er een selectie kan worden gemaakt van de meest interessante hangende keukens.

Ook documentatie over de hangende keukens, ansichten en foto's zijn welkom: bijvoorbeeld trouwfoto's met de hangende keukens als decor. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers stemmen op wat volgens hen het mooiste kunstwerk is van de hangende keukens.

Het museum heeft een paar hangende keukens in de eigen collectie, zoals een schilderij van W.J. Dingemans: een sfeervol plaatje van 100 jaar geleden. Dit werk wordt op het ogenblik gerestaureerd, zodat het straks kan prijken op de tentoonstelling, tussen alle andere hangende keukens.