Buitengewoon slapen in kerk Oostum

OOSTUM - Het is vrijdag 16 december mogelijk te overnachten in de kerk van Oostum, een van de kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

Dit is, voor zover bekend, voor het eerst in Groningen en misschien zelfs wel in Nederland dat er ‘gekampeerd’ kan worden in de kerk. In Engeland kent men dit fenomeen ‘champing’ al sinds 2015. Champing is een samentrekking van church en camping. Deze overnachting wordt georganiseerd door Buitengewoonslapen.nu in samenwerking met de SOGK.

Buitengewoonslapen.nu organiseert iedere derde vrijdagnacht van de maand een overnachting op een bijzondere locatie. Buitengewoonslapen.nu wil het buitenslapen promoten, ondersteunen en verder brengen. De bijeenkomsten zijn niet bedoeld als uitbundig samenzijn. De intentie is samen de stilte beleven en in de natuur zijn. Kijk voor eerdere slaapavonturen op www.buitengewoonslapen.nu.

Op16 december komen de deelnemers om 21.50 uur samen bij de parkeerplaats aan de Sijtzemastraat, naast het gemeentehuis in Winsum. Tien minuten later is het vertrek naar de kerk, waar slapers een veldbed en een bivakzak krijgen om zich te installeren op een plek. Als je wilt, mag je ook buitenslapen. Je bivakzak beschermt je tegen damp en dauw.

Om 23.00 uur is er de ultieme stilte en het licht van een kaarsje in de kerk. Het opstaan is om 8.30 uur en na een ontbijt is men om 9.30 terug op de parkeerplaats in Winsum.

Aanmelden kan via: info@buitengewoonslapen.nu.