Grote overdekte kerstmarkt Loppersum

LOPPERSUM - De 28e editie van de kerstmarkt in Loppersum wordt op vrijdag 9 en zaterdag 10 december gehouden. Het gemeentehuis verandert vrijdag in een woonwarenhuis.

De - naar eigen zeggen - grootste overdekte kerstmarkt van het Noorden vindt plaats in het gebouw van Waardevol Leven aan de Badweg, met een parkeerplaats voor 250 auto’s. Op de markt staan 65 standhouders, met sieraden, kaarten, streekproducten, houtbewerking, boeken, kerststukken, tassen, veel handwerk, woondecoratie, glas en parfums.

Op beide dagen zijn er optredens van Job uit Spijk (met liedjes van onder andere Ede Staal), de Lopster Stormvogels en de Loppersumer Harmonie. De kerstmarkt is op vrijdag open van 16.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdensde markt is er een enveloppenactie met honderden prijzen, zoals een kerstreis naar Bremen en dinerbonnen.

De kerstmarkt ondersteunt dit jaar de Voedselbank. Bezoekers kunnen doneren, maar ook (houdbare) etenswaren schenken.

Op vrijdag 9 december is er vanaf 14.00 uur een zogenaamd duurzaam woonwarenhuis. Het gemeentehuis is dan tijdelijk omgetoverd in een winkel, waarin duurzame inrichting en accessoires te vinden zijn (pellethaarden, ledlampen, platenrekken, hergebruikt serviesgoed, verf, meubels, schoonmaakartikelen) en allerhande informatie en tips over energie(besparing), afval en de lokale energiecoöperaties. Ook is er een repaircafé.

Een treintje zorgt ervoor dat iedereen, dus ook bezoekers die iets minder goed ter been zijn, gemakkelijk van de ene plek naar de andere kunnen komen. Een ritje is gratis. Elke passagier ontvangt een bon voor een lekkere warme kop zelfgemaakte snert in het Dorpshuis. Het treintje vertrekt ieder heel uur bij Wiemersheerd en rijdt via het gemeentehuis en het dorpscentrum naar de kerstmarkt.