Nieuwe bus voor Zeemanshuis

EEMSHAVEN - Het Zeemanshuis in de Eemshaven beschikt sinds zaterdag over een nieuwe transportbus voor het vervoer van haar bezoekers tussen de schepen en het Zeemanshuis.

Dankzij een gulle gift van de International Transport Workers Federation (ITF) van 22.500 euro is het mogelijk geworden de 18 jaar oude bus te vervangen door een nieuwe transportbus.

Met bijpassing van eigen middelen heeft het Zeemanshuis een nieuwe bus kunnen aanschaffen. De transportbus is geleverd door Autobedrijf Schipper uit Roodeschool, die ook de toebehoren voor de bus heeft gesponsord. De belettering is verzorgd door Noorderlicht Reclame uit Uithuizermeeden.

Onder aanwezigheid van een groot aantal vrijwilligers zijn de sleutels door de heer Lijnema van het garagebedrijf overhandigd aan de heren Pastoor en Penninga van het Zeemanshuis. Als ludieke actie is de oude bus door de vrijwilligers op een aanhanger geplaatst en afgevoerd.

De International Transport Workers’ Federation (ITF) is een internationale koepelorganisatie voor vakbonden en vakcentrales die de belangen behartigen van werknemers uit de transportsector in 155 landen. In totaal vertegenwoordigt de ITF zo'n 4,6 miljoen werknemers.