Kevin Frieling vijfde bij EuroSkills

TEN BOER - Kevin Frieling van Noorderpoort Automotive & Logistiek is vijfde geworden bij de finales van de EuroSkills vakwedstrijden in het Zweede Gothenburg.

In de categorie Heavy Truck Maintenance behoort de de nationaal kampioen technicus zware voertuigen uit Ten Boer tot de beste vijf van Europa.

De EuroSkills vakwedstrijden werden van 1 tot en met 3 december gehouden.. Kevin moest tijdens de wedstrijd aan de slag met twee vrachtwagens: een Volvo en een Scania truck. In deze wagens zat een elektrische storing die Kevin op moest lossen door het nodige zoek- en meetwerk te verrichten. Het was zijn taak om onder andere de schema's goed te kunnen lezen en interpreteren. Daarnaast was er een mechanisch deel, waarbij hij een defect in de truck moest herstellen.

Nederland heeft 10 keer eremetaal behaald op het EK voor beroepen. Drie mbo-jongeren gaan naar huis met goud, vier met zilver en drie met brons. Ook wonnen acht deelnemers een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden. In totaal namen 500 deelnemers uit 28 landen deel aan EuroSkills, onder wie 39 Nederlanders.