4000 Bezoekers (school)reünie verwacht

APPINGEDAM - Delfzijl en Appingedam beleven zaterdag 30 september 2017 een van de grootste reünies die er ooit op lokaal niveau in Nederland zijn geweest.

Er is geen instantie die er exacte cijfers over bijhoudt, maar vaak komen (school)reünies niet boven de duizend bezoekers uit. Bij de reünie van Appingedam-Delfzijl wordt rekening gehouden met in elk geval 4000 bezoekers.

De reünie van Appingedam-Delfzijl is in feite het weerzien van het Eemsdeltacollege, de samensmelting van het Fivelcollege uit Delfzijl en het Ommelander College uit Appingedam. Beide colleges zijn ook weer samensmeltingen van allerlei andere scholen uit het voortgezet onderwijs in Appingedam en Delfzijl. Het komt er in feite op neer dat vrijwel alle scholen uit beide plaatsen in deze scholengemeenschap zijn opgegaan en dus heeft de organisatie besloten iedereen toe te laten die voortgezet onderwijs heeft genoten in Appingedam en Delfzijl. En aangezien dat voor vrijwel alle (oud-)inwoners van beide plaatsen geldt is ook gekozen voor de naam ‘Reünie van Appingedam-Delfzijl’. Want het wordt niet alleen een reünie van scholen, maar ook van sportclubs en buurten.

Iets meer dan tien jaar geleden heeft zowel het Fivelcollege als het Ommelander College ook een reünie gehouden. Bij het Fivelcollege was dat toen een weerzien voor alleen VWO en Havo en trok men bijna 1000 bezoekers. Het Ommelander College had een reünie met meer dan 2000 bezoekers. Het is aannemelijk dat die aantallen nu ook bereikt worden, terwijl er nu ook nog eens meer scholen meedoen (technisch onderwijs, Mavo/Mulo Delfzijl en Pabo). Anders dan destijds kan de organisatie gebruik maken van socialmedia en wat het effect daarvan is op de bezoekersaantallen, laat zich nog raden.

Het wordt voor de organisatie in elk geval een immense krachtproef om een mooi feest te organiseren. De grootste uitdaging is dat iedere bezoeker die oud-klasgenoten ontmoet die hij of zij wil ontmoeten in deze grote massa. Socialmedia zullen daarbij vooral helpen.

Hoewel er nog niet echt geworven is voor de reünie, hebben zich inmiddels al zo’n 800 mensen aangemeld op de site www.rad2017.nl (RAD staat voor Reünie Appingedam Delfzijl).