Cheques Coop Alma voor leukere schoolpleinen

TEN BOER - Zes basisscholen uit Ten Boer, Ten Post, Thesinge en Stedum hebben een cheque van Coop Alma in ontvangst genomen.

De scholen mogen het geldbedrag besteden aan sport- en spelmaterialen, voor een leuker schoolplein. Het doel is om kinderen meer te laten bewegen. De basisscholen ontvingen de cheque in het kader van de Doekoe Schoolplein-actie die Coop samen met de Johan Cruyff Foundation, Unilever en Arla Foods voor de derde keer heeft georganiseerd.

De Doekoe-actie stimuleert kinderen om meer buiten te gaan spelen. Daarom hebben alle scholen bij aanvang van de actie al een 6 meter lang springtouw ontvangen en kunnen de basisscholen diverse sport- en spelmaterialen aanschaffen met de uitgereikte cheques. Voor basisschool De Huifkar is het grootste bedrag bij elkaar gespaard: €268,90. Basisschool De Fontein (€196,40) en De Poort (€164,20) eindigden op een mooie tweede en derde plaats. Frits en Natasja Alma, Eigenaren Coop Alma Ten Boer, reikten de cheques uit: “Wij staan dicht bij onze klanten. Met de Doekoe-actie tonen we onze betrokkenheid bij scholen in de omgeving van onze winkel én stimulerenwe kinderen om meer te bewegen.”