Slotexpositie Jan Steen

DEN ANDEL - De Stichting Jan Steen houdt 16, 17 en 18 december, van 11.00 tot 16.00 uur, een laatste verkoopexpositie in en rond het atelier van Jan Steen In Den Andel.

Zijn balansen, wielers, vis- riet- en maanruiters, zijn eilanden, reizen, gewortelde huizen en schepen, zijn panelen, tekeningen en schilderijen zullen nog één keer in de plaats van hun ontstaan getoond worden.

Op 8 september is Jan Steen drie maanden na zijn partner Henk Reitsema overleden. Aanvankelijk exposeerde hij in musea, bij galeries en op festivals en in de laatste jaren steeds vaker in zijn atelier en tuin. Hij heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd en zijn vaak meters hoge beelden staan op landgoederen, bij musea, in de openbare ruimte en bij bedrijven. Hij laat een groot oeuvre na van bronzen en organische beelden, schilderijen, tekeningen, penningen.

De stichting zal in overeenstemming met de wens van Jan Steen het vermogen inzetten voor jonge kunstenaars en ernaar streven nog meer werken een plek te geven in de openbare ruimte.