Kniepertjesactie voor baby’s Mission Possible

UITHUIZEN - Vrijwilligers van de Goede Herder Kerk in Uithuizen bakken binnenkort kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes voor het Baby Box project van stichting Mission Possible.

De kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes worden op bestelling gebakken en de eerste bestellingen zijn inmiddels binnen. Mission Possible heeft in acht steden in Rusland opvangtehuizen en rehabilitatiecentra waar moeders en jonge kinderen een nieuwe start kunnen maken. In Bulgarije ondersteunt Mission Possible in verschillende dorpen de Roma-gemeenschap met gaarkeukens, een alfabetiseringsprogramma en vakopleidingen.

“In het Baby-box project worden dozen met benodigdheden voor baby’s en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen en in Rusland,”vertelt Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible in Nederland. “In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd (13 tot 15 jaar) voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad. Het Baby-box project biedt directe hulp aan kind en moeder maar ook zo veel meer: De moeders die het pakket ontvangen krijgen ook voorlichting, medische zorg en mentale ondersteuning en pastorale zorg. De totale kosten voor een doos inclusief de bezorging, de voorlichting en de zorg voor moeder en baby bedragen € 50.”

Donderdag 29 december om 14:30 uur staat koffie en thee met gevuld nieuwjaarsrolletje klaar in de Goede Herder Kerk in Uithuizen. Bert Dokter zal aanwezig zijn om vragen over het werk van Mission Possible te beantwoorden. Bestellingen kunnen worden gedaan op kniepertjesactie@gmail.com; 10 kniepertjes voor € 1.50 en 10 rolletjes voor € 1.75. Ook zonder bestelling is men van harte welkom.

____________________________________________________________________________________