Fotografe Oldenzijl aan basis vereniging geboortefotografen

OLDENZIJL - Wat twee jaar geleden begon als een leuke groep meiden die allen als geboortefotograaf werkzaam zijn, is uitgegroeid tot de allereerste officiële beroepsvereniging van geboortefotografen in Nederland en België.

Een van de medeoprichters is Marjolein Witteveen (30) uit Oldenzijl, samen met Annemiek Kinneging (40) uit Peize zijn zij als geboortefotografen uit Noord Nederland betrokken bij de beroepsvereniging. Zij zijn beide sinds twee jaar professioneel geboortefotograaf.

Geboortefotografie is in landen als Australië en de Verenigde Staten al meer bekend en sinds enkele jaren verspreidt het zich als een olievlek in Nederland en België.

Een geboortefotograaf brengt de geboorte van een baby op een integere, sfeervolle wijze in beeld. „Waarom wel een fotograaf inhuren als je gaat trouwen maar niet als je kindje wordt geboren? Dat moment is veelal een van de mooiste gebeurtenissen van je leven en daar ontbreken dan (bekwame) foto’s van,” legt Witteveen uit.

De vrouwen werken allen zelfstandig als geboortefotograaf in Nederland en België, maar vormen ook een hechte groep collega's die elkaar steunt en als back-up voor elkaar fungeert. Op de nieuwe website Geboortefotografen.com vinden niet alleen aanstaande ouders alle informatie over geboortefotografie en de aangesloten geboortefotografen, ook zorgverleners en geboortefotografen kunnen hier terecht voor alle benodigde informatie. Zo worden met ziekenhuizen in Nederland en België samenwerkingscontracten afgesloten en kunnen geboortefotografen zich bij de beroepsvereniging aanmelden, mits zij aan de criteria voldoen.

„De afgelopen weken was er veel aandacht in de media voor onze vereniging en ons beroep. Zo waren wij te zien bij ‘Het Perfecte Plaatje’ op RTL4, in Editie NL en verschenen artikelen in het Limburgs Dagblad. In 2017 zal Geboortefotografen.com onder andere aanwezig zijn op de Negen Maanden Beurs in de RAI Amsterdam. Deze beurs is van 22-26 februari.”