Grote kerstmarkt en 24-uursactie Serious Request Eemsdeltacollege

APPINGEDAM - Leerlingen van het Eemsdeltacollege houden vanavond (donderdag 22 december) van 17.30 tot 20.30 uur een grote kerstmarkt voor Serious Request op hun school aan de Pastorielaan in Appingedam.

Op de kerstmarkt zijn allerlei lekkere hapjes te koop en creaties die leerlingen zelf gemaakt hebben. Er is een loterij met als hoofdprijs een door alle spelers gesigneerd shirt van FC Groningen. Ook zijn er een spooktocht waar men lekker kan griezelen, een laser game en een spectaculaire scheikundeshow. Iedereen is van harte welkom op de kerstmarkt.

Na de kerstmarkt blijft een groep leerlingen de hele nacht op school voor de 24-uurs actie. Vrijdag 23 december om 8.30 uur wordt het eindbedrag bekend gemaakt in de kantine van de school, waarbij alle leerlingen aanwezig zullen zijn.

In het gehele schooljaar zijn er door havo- en vwo-leerlingen van Eemsdeltacollege acties gehouden voor het goede doel Serious Request. Het doel is om het recordbedrag van 7.000 euro van vorig jaar te verbreken. De hoofdorganisatie van dit goede doel, bestaat uit leerlingen van havo 4 Eemsdeltacollege. Dit zijn Jolijn Boyajyan, Max Molema, Cody Rozema en Romée van Voornveld.

Met een zomerfestival, sponsorzwemmen en een benefietconcert hebben de leerlingen al veel geld opgehaald. De tussenstand van de opbrengst is te vinden op: https://kominactie.3fm.nl/actie/sr-eemsdeltacollege.

Het thema van Serious Request is dit jaar longontsteking bij kinderen. Elke 35 seconden eist deze dodelijke infectie een kinderleven. Met het geld dat wordt opgehaald gaat het Rode Kruis vaccinatiecampagnes ondersteunen, mensen voorlichten en proberen de ziekte te behandelen en te voorkomen.