Henrieke Westerhuis wint dressuurcompetitie

TERMUNTERZIJL - De 18-jarige Henrieke Westerhuis uit Termunterzijl heeft de indoor dressuurcompetitie Groningen in de klasse M gewonnen.

Westerhuis reed in een druk bezochte Eurohal in Zuidbroek een mooie zelfgemaakte kür op muziek met Westerhuis Sam, een door haar opa gefokte pony. De combinatie die lid is van de ruitersportvereniging De Fivelruiters in Appingedam behaalde een mooi resultaat van 68,334%. Deelname aan de finale is niet vanzelfsprekend, men dient zich eerst te kwalificeren via diverse selectiewedstrijden in de provincie Groningen en Drenthe. ,,Dit was mijn laatste wedstrijd bij de pony’s. Als je dan zo kunt afsluiten, dan is dat helemaal super,” vertelt Westerhuis, tweedejaars studente farmacie aan de RUG

Westerhuis leidde de pony helemaal zelf op en behaalde al vele successen met de pony. ,,Ik heb vijf jaar op ‘m gereden. Ja, en dan is het nu voorbij. Dat voelt best een beetje dubbel. Ik hoop nu bij de paarden verder te gaan, maar ik heb nog geen paard. Westerhuis Sam wordt nu waarschijnlijk verkocht. Maar hij gaat alleen weg als hij een heel goed tehuis krijgt. En dan hoop ik dat iemand anders er net zo veel plezier mee heeft als ik heb gehad.”