Repair Café Ten Boer

TEN BOER - Het Repair Café Ten boer is zaterdag 7 januari van 10.00 tot 14.00 uur geopend in het Dorpshuis aan de Sportlaan 2.

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een blouse met een losse zoom of knoop? Weggooien? Mooi niet! Het draait de eerst zaterdag van 2017 om repareren. Diverse vrijwillige reparateurs staan klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Bezoekers van het Repair Café nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Ook de WegGeefWinkel in het Dorpshuis is tijdens het Repair Café geopend.

Het Repair Café is mede bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. Samen repareren heeft ook een belangrijke sociale betekenis. Zo kan je als bezoeker ervaren dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in je eigen buurt aanwezig zijn. Daarnaast is het een uitgelezen gelegenheid om het repareren te bevorderen, zodat we duurzaam met onze spullen om kunnen gaan.

Voorinschrijven van te repareren goederen is mogelijk via de site van Dorpsbelangen Ten Boer.