Jeugdtheater Tjuchem succesvol

TJUCHEM - 18 Enthousiaste jeugdige toneelspelers uit Tjuchem,Meedhuizen en Siddeburen hebben vrijdag op succesvolle wijze twee toneelstukken over het voetlicht gebracht in een bomvolle MFC Velemansdroom.

Allereerst werd het stuk Sproetje gespeeld door zes meisjes. Het speelde zich af in een meisjespensionaat en Sproetje (zit onder de sproeten) krijgt oma uit Amerika op bezoek en wil daarom voor die tijd van haar sproeten af. Maar in plaats van antisproetencreme smeert ze per ongeluk zwarte schoensmeer op haar gezicht en dus... Het voortreffelijk spel van de spelers Laura Schmölzer, Laura Hensens, Tessa Smitstra, Naomi en Jasmine Vos en Isa Kugel was een welverdiend applaus dubbel en dwars waard.

Het tweede stuk speelde zich af in een echte Buurtsuper waar de buitenlandse Hannah een zakcentje bij wil verdienen om haar studie te bekostigen. Lotte de vaste caissière moest haar inwerken. Maar ja, de Nederlandse gezegden en uitdrukkingen zijn moeilijk te begrijpen. Zo waren er hilarische momenten met de klandizie, met de manager en met de groenteboer. Zelfs een overvaller werd door Hannah overmeesterd.

De typetjes werden door de spelers Arlet en Arjen ter Veer, Robin en Jannah Toonen, Anne Agterberg,Naomi Hoekzema, Noa Meijer, Nina Koster, Annelie ter Veer, Robi Smit, Edsard en Sibren Staal met enthousiasme erg goed neergezet.