Expositie Kalkhoven en Vrielink

ZEERIJP - In Boerderij de Diek’n in Zeerijp is vanaf zondag 15 januari een expositie te zien van Otto Kalkhoven (fotografie) en Willemien Vrielink (schilderkunst).

Een expositie die zich kenmerkt door natuur, Groningen, dieren en landschappen. Otto Kalkoven fotografeert al jaren allerhande reportages voor de tijdschriften Landleven en Herenhuis. Inmiddels is hij een ware specialist in de fotografie van lifestyle, interieur en ambachtelijke vakmensen. Daarnaast fotografeert Otto culinaire producties. In zijn spaarzame vrije tijd fotografeert hij graag stillevens en landschappen. Willemien was in haar jeugd altijd al met tekenen bezig, maar schilderen was toen nog alleen een wens. De gorilla die op de expositie te zien zal zijn is tijdens de vroege jaren van haar studie getekend. Vijf jaar geleden besloot Willemien om toch de stap te wagen naar het schilderen. Willemien schildert het liefst landschappen en dierenportretten.

Otto zal zondag na de opening van de expositie om 14.00 uur, in een van de bijgebouwen op de Diek’n, van acht personen of gezelschappen een portret maken. Mensen kunnen zich tijdens de opening aanmelden. Deze professionele portretten zijn gratis. Wel stelt Otto het bijzonder op prijs als iedereen zich bijzonder kleedt voor deze eenmalige gelegenheid.

De opening zal muzikaal opgeluisterd worden door gitarist/zanger Jelle Blauw. Jelle speelt herkenbare muziek uit de oude doos.

De expositie loopt door tot 22 maart en is dagelijks te zien tussen 9 en 17 uur.