Omlandia paktHogeland Cup in slotminuut

UITHUIZEN - In een spannende climax van de finaledag van de Hogeland Cup, is Omlandia erin geslaagd om de Hogeland Cup in de wacht te slepen.

Door een doelpunt van Jan Oosterbeek werd Winsum in de slotminuut met 2-3 verslagen. De titel in het B-toernooi ging verrassend naar de jonge zaalvoetballers van Usquert. In het JO19- en damestoernooi gingen de hoofdprijzen naar respectievelijk Winsum JO19 en Bedum VR. Opvallend was dat alle finalisten aan elkaar gewaagd waren. Alle uiteindelijke winnaars wonnen hun finale of na penalty’s of met één doelpunt verschil.

In het hoofdtoernooi verloor Stedum in de halve finale na strafschoppen, nadat de wedstrijd in 3-3 was geëindigd. De andere halve finale ging tussen NEC Delfzijl en Omlandia. Op basis van de pouleduels leken de Havenkanters favoriet voor de winst, maar Omlandia wist de Delfzijlsters op 1-1 te houden. Omlandia mikte alle strafschoppen raak, terwijl NEC Delfzijl één vijfmetertrap miste. De finale werd net als in de halve finalepoule een onderonsje tussen Omlandia en Winsum.

Rick Schaaphok, na afloop geëerd als beste speler van het A-toernooi, zette de Winsumers op 1-0. Jeroen Haan maakte drie minuten later met een behendig puntertje de gelijkmaker. Door een uithaal van Steffen Vader, die via Omlandia-doelman Merijn Slagter in het doel caramboleerde, kwam Winsum weer op voorsprong. Maar ook die domper kwam Omlandia te boven. Weer was het Jeroen Haan die met een harde diagonale uithaal de gelijkmaker (2-2) aantekende. Waar zowel Omlandia als Winsum zich leek te verzoenen met een strafschoppenserie, bleek Omlandia toch nog over de langste adem te beschikken. Na een mooie aanval werkte Jan Oosterbeek de 2-3 op behendige wijze binnen. Daarmee wist Omlandia, na de winst in 2014-2015, het toernooi voor de tweede keer winnend af te sluiten. De ploeg nam een cheque van duizend euro in ontvangst. Winsum-doelman Wouter Meijer werd gekozen tot beste doelman van het A-toernooi.