Nieuwe pachters en Riepsterfriet in dorpshuis Zeerijp

ZEERIJP - Met de introductie van de enige echte Riepsterfriet is vrijdag het beheer van het dorpshuis Bij Jacobus in Zeerijp overgenomen. De nieuwe pachters zijn Bert Kremer en Alie Leeuwis die naast het dorpshuis wonen.

De Riepsterfriet wordt gemaakt van aardappels uit de omgeving. De patatjes zijn iets dikker dan normaal, met stukjes schil. In een volle zaal werd feestelijk de komst van Bert en Alie ingeluid. Voor de kinderen was ergelegenheid om in de gymzaal mee te doen met de circusinstuif. Drie medewerkers van het kindercircus Santelli uit Groningen hielpen met jongleren, acrobatiek en fietsen op een eenwieler. De volwassenen werden ondertussen getrakteerd op een bezoek van Irma, Ingrid en postbode Siemen uit de VPRO-serie Zaai.

Er werd afscheid genomen van Jan en Anje Vast die zes jaar lang beheerders van het dorpshuis zijn geweest. Zij willen graag meer tijd besteden aan hun gezin. Voorzitter Albert Hartman van Dorpsbelangen memoreerde in zijn speech dat onder leiding van Jan en Anje het dorpshuis een goede groei heeft doorgemaakt. Zij kregen allebei een knapzak met inhoud.