Kledingbank Maxima straks een maand dicht

DELFZIJL - Maxima Kledingbank aan de Oude Schans 23 in Delfzijl (boven de bibliotheek) gaat vanaf zaterdag 28 januari een maand dicht om de winkel aan te vullen met de zomercollectie.

Tot die tijd kunnen minima uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum shoppen in deze modezaak zonder kassa. Er nog volop keuze in dames-, heren- en kinderkleding en schoenen. De herfst en winterkleding is bestemd voor mensen met een laag inkomen; de grens van het inkomen is 110% van de bijstandsnorm, van bijstandsuitkering (Participatiewet), Wajonguitkering of Individuele Inkomstenbeslag.

Mensen die geen uitkering hebben, kunnen ook een verwijsbrief laten zien van een instantie die op de hoogte is van hun financiële situatie, bijvoorbeeld GKB, Maatschappelijk Werk of Humanitas.

Ieder inwoner van de gemeentes Delfzijl, Appingedam en Loppersum is welkom om een kijkje te nemen in de modezaak. De vrijwilligsters willen geïnteresseerden graag onder het genot van een kopje thee of koffie uitleggen hoe zij werken. Voor de kinderen is er een speelhoek. Natuurlijk zijn er ook paskamers.

Maxima werkt alleen met vrijwilligsters ( veelal zelf ook afhankelijk van een uitkering), dus er zijn geen mensen die worden betaald. Zij helpen bezoekers graag en er wordt discreet met persoonlijke gegevens omgegaan.

Meer informatie is te vinden op FaceBook: maxima kledingbank Delfzijl.