Zwemgroep De Spetters twee keer per week

DELFZIJL - De oncologiezwemgroep De Spetters viert binnenkort niet alleen haar zevenjarig bestaan maar breidt wegens het succes ook uit naar twee keer per week.

Vanaf 1 februari kunnen liefhebbers van zwemmen, die tegen kanker zijn of worden behandeld, zowel op de bestaande woensdag (10.30 tot 11.30 uur) als maandag (van 12.00 tot 13.00 uur) terecht in het warme bad van zwembad Dubbelslag.

Het recreatiebad met geringe diepte is op die tijden speciaal voor De Spetters gereserveerd . Het water is 31 tot 32 graden Celsius. Iedereen is welkom: jong en oud; mannen en vrouwen.

Er worden door de ervaren zweminstructeur oefeningen op muziek gedaan; vooraf zwemmen de deelnemers een aantal baantjes om de spieren warm te maken en ook om bij te kletsen.

„Omdat er toch nog veel kankerpatiënten moeite hebben hun lichaam in het openbaar te tonen, in verband met bij voorbeeld een stoma of amputatie, kreeg ik het idee om een speciale ochtend voor deze groep mensen te organiseren,” aldus initiatiefneemster Anneke van Campenhout. „Het zwembad Dubbelslag werkt hier op en top aan mee en het blijkt een groot succes.”

Behalve het bewegen, hetgeen voor deze doelgroep zeer belangrijk is, zijn ook de psychische aspecten van het samen zwemmen belangrijk. Het zwemmen geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen.

Als je Anneke vooraf even mailt of belt dat je langs komt, word je opgevangen en begeleid. Dat kan via: 06-19192815 of annekevanc@live.nl.