Recordoverslag en 12 miljoen winst Groningen Seaports

DELFZIJL - Groningen Seaports heeft in 2016 met een recordoverslag geboekt en een winst die met 12 miljoen euro ruim boven de prognose uitkwam.

Met een overslag van ruim 11,7 miljoen ton werd er wederom een stijging gerealiseerd ten opzichte van 2015, dat al een topjaar was met 11,3 miljoen ton.

De uitgifte van bedrijventerreinen trok op het einde van het jaar aan: 39,7 hectare werden er verkocht. De voorlopige winstprognose ligt voor het havenbedrijf op ruim 12 miljoen euro. En uit het tweejaarlijks gehouden klanttevredenheidsonderzoek, bleek dat Groningen Seaports de hoogste waardering ooit kreeg van haar klanten. De afscheid nemende directeur Harm D. Post maakte dit in zijn nieuwjaarsrede bekend.

Enkele grote projecten - waarvan de bouw in 2016 of eerder is gestart- zijn klaar. Zo nam Google eind 2016 haar nieuwe datacenter in gebruik, vond donderdag de officiële opening van het (tot nu toe) grootste zonnepark van Nederland, Sunport nabij Delfzijl, plaats en is in februari de openingshandeling van de stoomleiding tussen Eneco (bio centrale) en AkzoNobel.

Er is een duidelijke opleving in de chemiesector merkbaar.

vervolg op pagina 3