Midwinterconcert Amor Cantandi Ten Boer

TEN BOER - Kamerkoor Amor Cantandi geeft zondag 29 januari om 15.30 uur een bijzonder Midwinterconcert in de Kloosterkerk in Ten Boer.

De luisteraar krijgt een muzikaal gerecht voorgeschoteld dat bestaat uit een amuse met een motet van Bach, het voorgerecht is de Missa Brevis van Mozart en het hoofdgerecht, gelardeerd met zomerse klanken, de Misa Criolla van de Argentijnse Ramirez.

De missen zijn tekstueel nagenoeg gelijk, maar muzikaal zijn ze elkaars tegenpolen. Toen Ramirez door veranderende regelgeving niet meer gebonden was aan het Latijn, was er geen belemmering meer om zijn moedertaal te gebruiken in de mis die zijn bekendste zou worden. Ramirez liet zich inspireren door melodieën en muziekstijlen uit verschillende delen van Argentinië, wat de mis zeer de moeite waard maakt.

Amor Cantandi maakt een reis door een wereld van verschillende sferen en verrassende muziek. Het geheel staat onder leiding van dirigent Luuk Tuinder. Het combo Caminante zorgt voor de Zuid-Amerikaanse begeleiding, samen met tenor Aart Mateboer. De begeleiding van Mozart ligt in de handen van Kees Steketee.