Neptunusroeier Veninga derde in Amsterdam

DELFZIJL - Neptunusroeier Jan Huib Veninga heeft de derde plaats behaald tijdens de twintigste World ErgoHead in Amsterdam.

In een veld van 28 roeiers deelnemers pakte hij op de roeiergometer brutaal de leiding in de tijdrace over twintig minuten. Jan Huib lag echter afgelopen week nog een dag met koorts op bed, waardoor hij de leiding in de categorie 15- en 16-jarigen niet kon behouden.

Eerste ging Joost Schwarz uit Haarlem hem op de droogroeier voorbij. Het derde kwart bleek het zwaarst voor Jan Huib. Het was moeilijk om het tempo vast te houden en de krachten leken langzaam weg te vloeien. Ook de Groninger Jelle Bakker haalde hem in. In een ultieme krachtsinspanning lukte het Jan Huib toch om de boel weer op de rails te krijg en zijn derde positie tot het einde toe vast te houden. Met een afstand van 5507 meter heeft hij 237 meter meer gevaren dan vorig jaar toen hij met de achtste plaats debuteerde.

Naast dit persoonlijke succes was het ook een succes voor het Regionale Talent Centrum Noord. Met de tweede plaats van Jelle (de Hunze Groningen), de derde plaats van Jan Huib (Neptunus Delfzijl) en de zesde plaats van Felix Mebius (de Hunze Groningen), hadden de jonkies van het RTC Noord maar liefst drie man in de top zes. De komende tijd zal de nadruk, ijs en weder dienende, weer komen te liggen op het trainen in de boot met de eerste belangrijke wedstrijd eind februari in Delft.