Danara Stoppels derde op NK kogelstoten

HOLWIERDE - Danara Stoppels uit Holwierde is afgelopen weekend tijdens de Nationale Indoorwedstrijden atletiek in Apeldoorn, ook wel de Nederlandse kampioenschappen voor junioren, derde geworden op het onderdeel kogelstoten.

En passant sprong ze ook nog even naar de vierde plaats bij het verspringen. Hiermee bewijst ze weer zeer veelzijdig te zijn, want afgelopen zomer behaalde ze op de NK junioren de eerste en vierde plaats bij respectievelijk speer- en discuswerpen.

In Apeldoorn kwamen 1100 kinderen van 11 tot 15 jaar in actie voor de nationale titels op verschillende atletiekonderdelen. Omdat er zoveel deelnemers waren , moesten de kinderen zich eerst kwalificeren voor de finalerondes. Bij de kwalificatieronde stootte Danara de kogel van 3kg naar 10.75 meter. Dit was ruim voldoende voor een directe finaleplaats. In die finale raakte de verste stoot van Danara na 10.99 meter de grond. Genoeg voor een bronzen medaille. Bij het verspringen plaatste Danara zich als 9e voor de finalestrijd. Danara sprong met 4,69 meter een nieuw persoonlijk record, maar kwam vijf centimeter te kort op de nummers twee en drie.