Koor Repete toert door Noord-Groningen

PIETERBUREN - Het jonge koor Repete, een vernieuwend geluid in de korenwereld, presenteert zich in een tour door de drie noordelijke provincies. Er worden concerten gegeven in prachtige oude kerkjes in plaatsen waarvan de namen beginnen met de letters van de naam van het koor.

De tour gaat woensdag 1 februari van start in de Doarpstsjerke in Rottevalle. Op 4 februari zingen ze om 16:00 uur in Eppenhuizen en om 20:00 uur in de Petruskerk in Pieterburen. Op 17 februari zijn ze in Engwierum en op 18 februari om 16:00 uur geven ze een concert in de Kloosterkerk in Ten Boer. Dezelfde dag sluiten ze de serie om 20.00 uur af in Eelde.

Tijdens de concerten klinken arrangementen van songs van Sufjan Stevens, Gungor, Fleet Foxes, Brooke Frasier en Pentatonix, zowel a capella als met begeleiding van de eigen band.

Repete staat onder leiding van dirigent Peter van Dijk-Veldkamp. Het koor is opgericht in 2013 en is een koor dat niet netjes binnen de lijntjes van het vertrouwde gospelrepertoire kleurt, maar dat muzikale grenzen durft op te zoeken en te verleggen. Een koor dat op hoog niveau zingend het evangelie van Jezus Christus bij de mensen wil brengen.

De kaartverkoop is aan de zaal en start een half uur voor aanvang. Voor meer informatie:

www.repete-groningen.nl.

Noot voor de redactie: