Buurtzorg Delfzijl viert jubileum

DELFZIJL - Buurtzorg Delfzijl en Delfzijl-Noord hebben vorige week met hun cliënten en eerste lijn professionals het 10-jarig bestaan van Buurtzorg Nederland gevierd in De Bolder in Delfzijl.

Aan de keukentafel, met alleen een laptop en een printer, begon Jos de Blok tien jaar geleden met partner Gonnie en nog drie enthousiastelingen Buurtzorg vorm te geven. De zorgverzekeraars zaten hier echt niet op te wachten, er was genoeg aanbod en vernieuwing volgens hen. Jos geloofde dat de mensen op de werkvloer het voor het zeggen moesten hebben in plaats van de mensen achter een bureau. Korte lijnen, betrokkenheid, aandacht en kijken naar wat nodig is was de opzet van Buurtzorg. Het jaar 2006 werd afgesloten met een omzet van 594 euro en maar drie cliënten. In 2007 werd een flitsende start gemaakt. Grote verzekeraars sloten een contract met buurtzorg en steeds meer huisartsen zagen de voordelen van buurtzorg. Veel verpleegkundigen en verzorgenden meldden zich aan en ondertussen bestaat Buurtzorg uit honderden teams over heel Nederland met meer dan 13.000 medewerkers.

Team Delfzijl is ook aan de keukentafel begonnen, in 2008 met drie cliënten. Al gauw werd het aanbod van cliënten te veel en werd Team Delfzijl-Noord opgezet. Ddaarna volgden nog Team Farmsum e.o. en Team Bierum e.o.

De viering in Delfzijl werd ondersteund met met muziek van onder andere de muziekschool SennaLiveProducties, de Chr. Mondharmonicavereniging Dindua en het gelegenheidskoor van de teamleden. Onder het genot van een hapje en drankje werd er veel gepraat en gezongen in een gezellige sfeer.