Gratis kalender met tradities bieb

Delfzijl - De Verhalen van Groningen biedt bezoekers van de Groningse bibliotheken een gratis familiekalender aan.

Op elke pagina staan interessante weetjes over Groningse tradities en gebruiken die worden geïllustreerd door foto's uit vroegere tijden van de Groninger Archieven. De kalender wordt verspreid in samenwerking met Biblionet Groningen en is te vinden in elke bibliotheek in de provincie en bij de Groninger Archieven. De oplage is beperkt.

De kalender is het eerste resultaat van een samenwerkingsverband dat De Verhalen van Groningen met Biblionet Groningen is aangegaan. Samen met Biblionet Groningen wil De Verhalen van Groningen meer mensen in aanraking brengen met de geschiedenis van Groningen. In 2017 zullen er nog verschillende andere gezamenlijke activiteiten en projecten volgen.

Met de kalender wil De Verhalen van Groningen de veelzijdige geschiedenis van onze provincie onder de aandacht brengen bij een breed publiek. Het RHC Groninger Archieven leverde prachtige foto's van uiteenlopende locaties en onderwerpen. In de kalender staan korte teksten die vertellen over het verleden van Groningen. Wat is neutenschaiten eigenlijk? Hoe wapende men zich vroeger tegen de kou? Wanneer krijg je een stoetboom?