Fabien van der Ham schoolschrijfster de Kronkelaar

WAGENBORGEN - Schoolschrijfster Fabien van der Ham komt tot en met eind meei in de groepen 4, 5 en 6 van basisschool De Kronkelaar in Wagenborgen taallessen geven.

Ze werd dinsdag aan de kinderen gepresenteerd. Een Schoolschrijver is een kinderboekenschrijver die elke week op school komt. De Schoolschrijver komt van alles doen: voorlezen, vertellen, samen verhalen en gedichten schrijven en over boeken praten.

Overige leerlingen en ouders kunnen de schoolschrijfster ook van alles vragen op gebied van taal en lezen. Zij kan tips geven over bijvoorbeeld een zelfverzonnen en geschreven verhaal.

De Schoolschrijver heeft een eigen plek in de hal en zal regelmatig op de dinsdag aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en tips te geven. Er staat ook een brievenbus waar de leerlingen hun vragen, verhalen en gedichten in kunnen stoppen. Zij krijgen hun verhaal of vraag dan met antwoord van Fabien terug.

Schoolschrijvers delen hun liefde voor verhalen of creatief schrijven en maken kinderen enthousiast voor de magie van taal. En wie met plezier leest, komt gemakkelijker mee op school en vergroot uiteindelijk zijn/haar maatschappelijke kansen.