Carry Slee-musical in de Molenberg

DELFZIJL - Homemade Productions presenteert zondag 12 februari in Theater de Molenberg haar derde Carry Slee-musical op rij: Razend.

Na Afblijven (2014) en Spijt (2016) zijn in deze musical familieliefde en huiselijk geweld de thema’s.

Hoofdpersoon is de jonge Sven. Zijn vader drinkt en als hij eenmaal dronken is, laat hij Sven alle hoeken van de kamer zien. Om aan die harde werkelijkheid te ontsnappen, maakt hij in zijn hoofd speelfilms, waarin zijn grote liefde Roosmarijn altijd de hoofdrol speelt. Ook zij loopt met een geheim rond; haar wiskundeleraar Bob kan niet met zijn vingers van haar afblijven. De jongen en het meisje zoeken hun toevlucht tot elkaar maar durven niet te praten over wat hen achtervolgt. Toch moet de waarheid een keer worden onthuld.

Carry Slee schreef Razend in 2000. Het boek werd een jaar later bekroond met de Prijs van de Kinderjury. In 2011 werd het verfilmd. Homemade Productions wil met haar voorstellingen jongeren enthousiast maken voor alles wat in het theater gebeurt. Dat doet ze door voorstellingen te brengen over hun wereld, hun thema’s en hun samenleving. Aan scholen biedt men de mogelijkheid leerlingen voor te bereiden op theaterbezoek en de behandelde thema’s in een educatieve module te verwerken.

De cast van Razend bestaat uit: Jochem Smit (Sven), Renée de Gruijl (moeder), Spiekster Bart Sietsema (vader), Rose-Anne van Elswijk (Roosmarijn), Martijn Noort (Lennart) en Ellis Broeksteeg (Lotte). Regisseur is Dick van den Heuvel.

De aanvang van de voorstelling is 15.00 uur.