Burdy in duet met burgemeester

ULRUM - Burgemeester Koos Wiersma van De Marne houdt wel van een feestje. In Ulrum zocht hij zaterdag Bert Schaap (52) op die op 11 februari tijdens een feestavond in de Pompstee in Roden zijn 25-jarig jubileum als zanger Burdy viert.

Burgemeester Wiersma is fan van Burdy. Hij roemde diens, wat hij noemde, ‘intrinsieke drive om mensen blij te maken’. „Als ik op een feestavond ben en Burdy treedt op, dan zie ik mensen rondlopen met een brede glimlach op het gezicht.”

Wiersma schonk de zanger namens de gemeente De Marne een Groninger vlag. Op zijn beurt overhandigde Schaap het eerste exemplaar van zijn jubileum-cd met de veertig mooiste liedjes aan de burgemeester.

Aanvankelijk was de zanger er niet voor te porren. „Ik heb gisteravond zo druk geoefend voor de feestavond van zaterdag dat mijn stembanden zijn aangetast.” Maar uiteindelijk kreeg de jubileumvisite hem zover dat hij de studio bij zijn huis opzocht om een liedje over de Zoutkampse vissers ten gehore te brengen. De burgemeester zich daarbij niet onbetuigd.