Heerenveen winnaar zwemtoernooi

DELFZIJL - De zwemvereniging Heerenveen heeft afgelopen weekend het internationale zwemtoernooiOp in Dubbelslag in Delfzijl gewonnen.

De Friezen behaalden de meeste medailles van de zestien deelnemende clubs. Er deden 14 clubs uit het Noorden mee, 1 uit de provincie Overijssel en 1 uit Duitsland. Het zwemtoernooi was een mooie opmaat richting de fusie van de twee zwemclubs ZPCA en de Eemsrobben, al hadden ze de pech dat het toernooi zondag pas een uur later van start kon door problemen met de luchtverversing. Pas nadat de brandweer het sein veilig had gegeven, konden de wedstrijden doorgaan. Het stak nauw want er waren steeds een kleine 400 mensen, onder wie 250 deelnemers, in het bad aanwezig.

Het toernooi ging met enig spektakel van start. De deelnemende clubs kwamen één voor één op onder de ritmische klanken van de Sambaminaband uit Delfzijl. Burgemeester Rika Pot van Appingedam en sportwethouder Jan Menninga van Delfzijl losten het eerste startschot.

De organiserende clubs kijken terug op een zeer geslaagd weekend waarin vele persoonlijk records zijn gesneuveld en de contacten met de andere verenigingen aangehaald. De 25 juryleden werden net als vorig jaar in hun werk ondersteund door elektroniche tijdwaarneming.