Appingedam door met SPAA

APPINGEDAM - De gemeente Appingedam en de Stichting Promotie Activiteiten Appingedam hebben een convenant ondertekend om de samenwerking op het gebied van marketing en promotie voort te zetten.

De Stichting Promotie Activiteiten Appingedam (SPAA) is in februari 2010 opgericht ter versterking van de positionering van Appingedam op het gebied van wonen, werken en winkelen, cultuur en toerisme.

In deze stichting zitten vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen NAHV, OKA, de Horecavereniging en de VVV Eemsdelta. Partijen hebben besloten de samenwerking voor een nieuwe periode van 5 jaar te continueren.

Bij een dergelijke aanpak hoort een structurele financiering. SPAA wordt gefinancierd door de ondernemers in Appingedam die jaarlijks reclamebelasting betalen aan de gemeente. Deze belasting wordt in de vorm van een subsidie weer aan SPAA ter beschikking gesteld. Met deze middelen wordt bijgedragen aan de instandhouding en doorontwikkeling van het jaarlijkse Damster evenementenprogramma.

Organisaties kunnen bij SPAA subsidie aanvragen wanneer zij een evenement organiseren in de Damster binnenstad.