75 Opa’s en oma’s op GBS De Poort

TEN BOER - De gemiddelde leeftijd schoot dinsdag flink omhoog op GBS De Poort. De school hield een ‘Opa en Oma dag’ om hen kennis te laten maken met het onderwijs van nu.

Met een overweldigende opkomst van ruim 75 opa’s en oma’s was het een enorm geslaagde ochtend. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 maakten hen wegwijs in de school en regelden dat er door andere leerlingen een kopje koffie of thee werd aangeboden. Al gauw was het een gezellige drukte in de hal van de school. De kinderen kwamen vervolgens de opa’s en oma’s ophalen om hen uit te dagen om mee te doen met het spel op het plein. Zo renden opa’s zich rot met ‘pakkertje’, verdedigden oma’s het doel in de pannakooi en liepen anderen rond om de verschillende spelen te bekijken en op de foto vast te leggen.

In de hal van de school kregen de bezoekers een presentatie van de 7 gewoonten, die zijn geïntegreerd in de manier van werken op GBS De Poort. Twee leerlingen van groep 6 leidden iedere gewoonte in en daarna kon gekeken worden naar een toneelstukje of filmpje over de betreffende gewoonte of werd geluisterd naar een zelfgeschreven lied. Dit alles werd uitgevoerd door de kinderen van groep 1 tot en met groep 6, daarbij aangestuurd door de kinderen van groep 7 en 8.

In het laatste uur mochten opa’s en oma’s meedraaien in de verschillende groepen. De grootouders keken hun ogen uit hoe het onderwijs veranderd is in de loop van de jaren. Er werd geoefend op de Ipad. Kinderen legden uit hoe er met dag- en weektaken wordt gewerkt en showden trots de mogelijkheden op het digibord. Rekenspelletjes werden fanatiek meegespeeld en veel opa’s en oma’s vroegen honderduit over wat er zichtbaar was in de groepen.