Lancering website NCG bij donatie Juffertoren

SCHILDWOLDE - Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft op donderdag bij de Juffertoren in Schildwolde de website www.kansrijkgroningen.nl gelanceerd.

De nieuwe website biedt informatie over de subsidiemogelijkheden van de verschillende leefbaarheidsprogramma’s in Groningen voor bewoners om de leefbaarheid in hun eigen dorp of wijk te verbeteren. Het feestelijke moment werd gevierd met het hijsen van een Kansrijk Groningen-vlag bij de toren.

De NCG en Libau overhandigden aansluitend een cheque van 19.000 euro aan Stichting Juffertoren Schildwolde. Vanuit deze stichting werken bewoners en organisaties samen aan het beheren en in stand houden van deze bijzondere toren. Met het geld wordt de Juffertoren toegankelijk gemaakt voor het publiek. Ook wordt de eerste zolder ingericht als museum over de geschiedenis van de toren. De stichting ontvangt de financiële bijdrage vanuit het Kansrijk Groningen leefbaarheidsprogramma Herbestemming Cultureel Erfgoed. Dit programma wordt uitgevoerd door Libau en gefinancierd door het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidprogramma.

Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders is blij met de komst van de website. ”De informatie over de leefbaarheidsprogramma’s was erg versnipperd. Op de website www.kansrijkgroningen.nl kunnen bewoners en organisaties alle informatie vinden over de subsidiemogelijkheden voor initiatieven en projecten die bijdragen aan de leefbaarheid van het aardbevingsgebied. De praktijkvoorbeelden op de site bieden bovendien inspiratie en kunnen als voorbeeld dienen voor het bevorderen van de leefbaarheid in andere wijken en dorpen.”