Statiegeld Jumbo naar Strijd tegen Misbruik

DELFZIJL - De hele maand februari kunnen klanten statiegeldflessen inleveren bij Jumbo Noordman aan de Jachtlaan in Delfzijl voor de Stichting Strijd Tegen Misbruik.

De opbrengst van deze statiegeldflessen actie gaat naar de stichting van het gezin Jeninga. Marcel Jeninga: „Wij zijn en vormen als ouders van een misbruikt kind de stichting Strijd Tegen Misbruik. Wij zetten ons in om ouders van misbruikte kinderen ook als slachtoffer te laten erkennen in de wet. Daarnaast ontwikkelen wij continu plannen om slachtoffers, jong en oud, te ondersteunen. We waren verantwoordelijk voor het veelbesproken verbod op pedofielen-club Martijn. Maar we blijven ons inzetten voor het welzijn van misbruikte kinderen en hun ouders.”

„Ieder kind heeft recht op liefde en bescherming, dat is de visie en missie van onze stichting. We willen het leed van slachtoffers van seksueel misbruik helpen te verzachten. Wij willen met onze STM-Pakketjes, met bijvoorbeeld een vrijkaart voor een pretpark, een knuffeldier, kleurpotloden, de slachtoffers een hart onder de riem steken.”

De ambassadrice van de stichting is Dilana Smith, bekend van The Voice of Holland 2017. De stichting is in 4 verschillende landen actief: Nederland, Duitsland, Moldavië en België. Meer informatie is te vinden op: www.strijdtegenmisbruik.nl/