Inschrijving gestart voor Fivelstadtocht

APPINGEDAM - De vierde editie van de Fivelstadtocht, op zaterdag 9 september 2017, verkent het gebied ten noorden van Appingedam.

De inschrijving voor de historisch culturele wandeltocht in het gebied Fivelingo over 5, 15, 25 of 40 kilometer ius inmiddels geopend. In ruim een week ging de kwart van de beschikbare deelnemerskaarten over de toonbank.

Als startlocatie kan de Fivelstadtocht organisatie in samenwerking met Museum Stad Appingedam gebruik maken van het monumentale pand het Oude Raadhuis Appingedam.

Met de bijna zeshonderd deelnemers bij de vorige editie was de organisatie heel tevreden en ze verwacht dat dit jaar nog meer wandelaars aan de Fivelstadtocht zullen deelnemen. De verbeterde volautomatische inschrijfprocedure met bijbehorende startticket zijn ook nu weer van toepassing. De starttijden voor de verschillende afstanden zijn enigszins aangepast en de uiterste tijd voor binnenkomst is verlengd met dertig minuten tot half zes.

Het wandelevenement is altijd op de zaterdag van het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren en voor de editie van 2017 wordt de noordelijke route uitgezet.

Deze route kronkelt – afhankelijk van de te lopen afstand – in noordelijke richting door het de oude Fivelboezem gebied om via wierdedorpen en bospartijen weer in de Fivelstad te eindigen. Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare monumentale aspecten uit dit Fivelingogebied te bewonderen.

Het maximaal aantal deelnemers is gesteld op 700. Kijk voor meer informatie op: www.fivelstadtocht.nl.