Korenmiddag in kerk Garmerwolde

GARMERWOLDE - Het Delfzijls Opera Operette Koor en het Gemengd Mannenkoor Garmerwolde doen zondag 19 februrai van 14.30 tot 16.00 uur mee aan de korenmiddag in de kerk van Garmerwolde.

De twee koren, met elk een eigen klank en een eigen repertoire, hebben een gemeenschappelijke dirigent: de bekende Russische pianovirtuoos Oleg Morozov. Ze brengen een gevarieerd programma. en zingen ook gezamenlijk. Dirigent Oleg Morozov geeft een pianosolo.

D.O.O.K ( Delfzijls Opera Operette Koor) is door de jaren heen een begrip geworden in Delfzijl en omgeving. Het koor is een hechte club, beschikt over eigen solisten en wordt vaak gevraagd voor concerten in de regio. D.O.O.K. heeft een 95-jarige geschiedenis van opera- en operetteconcerten op zijn naam staan, samen met prominente orkesten en nationaal bekende solisten. In de loop der jaren is het repertoire uitgebreid met musicals en Russische kerkliederen. Oleg Morozov is sinds elf jaar hun dirigent.

Het Gemengd Mannenkoor Garmerwolde (GMK) bestaat sinds 1994 in verschillende samenstellingen, al is er een heel constante groep leden die al vanaf het begin lid is. Het koor zingt allerlei soorten muziek, van levenslied, muziek uit de jaren 60 tot wereldmuziek, in het Gronings, Duits, Engels en natuurlijk Nederlandstalig. In de afgelopen jaren bracht het koor enkele keren met veel succes een 'meezingavond' in de kerk van Garmerwolde. Daarbij waren onder anderen Wia Buze en Lisa Santenera te gast. Jaarlijks hoogtepunt is het optreden tijdens de kerstnachtviering in de kerk van Garmerwolde.

Reserveren kan via:marianbaarda@planet.nl (GMK) of Jan Wijnsouw (D.O.O.K.) janwijnsouw@ziggo.nl.