Zes eerste plaatsen The Legacy in voorrondes NK

DELFZIJL - Dansschool The Legacy uit Delfzijl heeft afgelopen weekend zes eerste plaatsen behaald tijdens voorrondes voor twee NK’s.

In Dronten tijdens de eerste voorronde van het Nederlands Kampioenschap Hiphop Soneo deed So Fly zondag voor het eerst mee. Ze wisten direct de eerste prijs in de wacht te slepen. The Future kwam voor het eerst een leeftijdscategorie hoger uit en werd dik verdiend derde. C-Force deed ook voor het eerst mee aan Soneo en werd in een deelnemersveld van dertien teams knap vierde. Black Squad zat in een grote categorie met twintig teams. Ze werden vijfde. Het duo Wenchy en Roxanne debuteerde met de eerste plaats. Doordat ze dansen in de categorie Rules 14+ hebben ze punten gehaald voor kwalificatie voor het EK in Praag en WK in Amerika. D-Fined danste in de categorie 18+ en werd daar onverwacht eerste. So-What kwam uit in de Rules categorie waar plaatsing voor het EK en WK mogelijk is. Zij dansten ijzersterk naar de eerste prijs.

Zaterdag was de voorronde van het NNKS in Leek. Het jongste wedstrijd team So Fly werd in de categorie 6 tot 9 jaar verdiend eerste. C-Force danste in de selectie 10-12 jaar. De jury vond hen zo goed dat ze promoveerden naar de categorie voor demoteams. Justified danste in de selectie categorie 16-18 jaar naar de vijfde plek . Ook The Future werd vijfde. Ze kwamen voor het eerst een leeftijdscategorie hoger uit. . So-What danste in de categorie demoteams 16-18 jaar naar de tweede positie. D-fined werd in de categorie recreatie 18+ derde. ACE werd in de categorie demoteams 18+ in de hoogste en zwaarste categorie ook derde. Non Stop, Fire Banditz en Black Squad buiten de prijzen.