Gebit honden na laten kijken bij GroenRijk

APPINGEDAM - Dierenartsenpraktijk Van Zeebroeck houdt donderdag 23 februari van 14.00 tot 15.30 uur een controle van het hondengebit bij Tuincentrum GroenRijk Eemsdelta in Appingedam.

Bij deze controle zal een dierenarts het gebit van uw hond nakijken op tandplaque en tandsteen. Ook de stand van het gebit wordt nagekeken en er worden poetstips gegeven. De eigenaren krijgen een heerlijke appel en de hond een kleine verrassing.

Voor honden en katten is het belangrijk dat er geen tandplaque en/of tandsteen vormt. Wanneer een hond/kat niet goed op de brokken kauwt of vaak vleesvoeding of andere zachte tussendoortjes krijgt, zal tandplaque zich gaan vormen en na een tijd zich om gaan zetten in tandsteen. Tandsteen kan ervoor zorgen dat het tandvlees omhoog wordt gedrukt en zo komen wortels bloot te liggen. Wanneer er wortels bloot liggen zullen deze na een tijd, in combinatie met tandplaque/tandsteen,gaan oplossen en rotten. Bacteriën die vrij komen bij tandsteen kunnen zelfs voor hartproblemen zorgen.

Dagelijks poetsen van het gebit voorkomt vorming van tandsteen. Niet ieder huisdier zal dit toelaten, dan zijn er andere oplossingen zoals zelfklevende tandpasta, mondwater en kauwstaven.