Zuid-Afrikaanse drum, dans en zang in de Molenberg

DELFZIJL - De Afrikaanse vrouwengroep Abafazi komt zaterdag 25 februari naar Theater de Molenberg met de nieuwe show African Sunset.

Met magisch tromgeroffel, dynamische dans en energieke zang nemen de tien vrouwen het publiek mee op safari, een rondreis door de rijke cultuur van Zuid-Afrika. Abafazi (Zulu voor vrouwen) was drie jaar geleden voor het eerst in de Molenberg met het succesvolle programma Mothers of Africa.

Het gebeurt in townships en in bergdorpen, op pleintjes en markten en deze avond in de Molenberg. Bij het invallen van de avond komt er nieuwe energie vrij: dan pakken de vrouwen van Abafazi hun trommelstokken en laten ze hun stembanden trillen. Samen brengen ze de internationale hits van Miriam Makeba en Brenda Fassie en eigen composities, omlijst door dynamische dans. Opvallend daarbij is hun opzwepende spel op de Afrikaanse drum en de melodieuze marimba, van oudsher het domein van mannen. Met hun kleurrijke aankleding, hun indringende muziek en hun sterke samenzang vormt het gezelschap het symbool van verbondenheid. Spelend, zingend en dansend tonen ze zich hartverwarmende ambassadeurs van de regenboognatie, waar natuur en cultuur zo vloeiend in elkaar overlopen.

De aanvang van African Sunset is kwart over acht.