Meedenken over inrichting nieuwe ziekenhuis

DELFZIJL - Het Ommelander Ziekenhuis Groningen laat patiënten meedenken over de inrichting van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda.

De afgelopen maanden werden vier proefruimtes in de locatie Lucas waarin de inrichting van het nieuwe ziekenhuis op ware grootte te zien en te testen was. Het ging om een unit voor de dagverpleging, een behandelkamer Spoedeisende Hulp, een spreek- en onderzoekskamer en een eenpersoons patiëntenkamer. Zo’n honderd leden van Zorgbelang Groningen, medewerkers, de Cliëntenraad en het patiënten-panel van het ziekenhuis beoordeelden ze met blocnote en pen in de hand. De reacties over de nieuwe inrichting waren doorgaans positief. De ruimtes worden als ruim, mooi, licht en als prettig ervaren.

Er kwamen ook aandachtspunten naar voren, zoals verlichting en kleurgebruik. Zo zal de crashverlichting niet in het plafond komen maar zal deze worden opgenomen in een bedlamp en zal er in de patiëntenkamer meer kleur op de muren komen. Dankzij deze input sluit de inrichting van het nieuwe ziekenhuis nog beter aan bij de wensen en behoeften van patiënten en medewerkers.

Het ziekenhuis gaat samen met de beoogde leveranciers aan de slag met de uitkomsten.