GBB mag 1500 kaarten FC Groningen verkopen

GRONINGEN - De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht staat zaterdag volledig in het teken van de aandacht voor het aardbevingsgebied.

De Trots van het Noorden steunt hiermee het opgezette initiatief van Freek de Jonge, die oproept de petitie ‘Laat Groningen niet zakken’ te tekenen. Eén van de initiatieven die FC Groningen opzet, is het beschikbaar stellen van 1.500 toegangskaarten aan de Groninger Bodem Beweging (GBB) voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, zaterdag 25 februari (aanvang 18.30 uur) in het Noordlease Stadion. De GBB is opgericht op 6 november 2009 met als doel het opkomen voor de belangen van leden die financieel en/of emotioneelschade ondervinden door de directe en indirecte gevolgen van de gaswinning in het Groninger gasveld.

De Groninger Bodem Beweging gaat de 1.500 toegangskaarten in de voorjaarsvakantie verkopen voor 10 euro per stuk. De opbrengst komt volledig ten goede aan de Stichting Recht voor Groningen. Algemeen directeur Hans Nijland legt uit waarom FC Groningen deze acties onderneemt. “Wij hebben een maatschappelijke functie en verantwoordelijkheid. Wij willen wat doen voor de mensen in ons verzorgingsgebied, die te lijden hebben onder aardbevingen en de dreiging daarvan. Het beschikbaar stellen van kaarten, waarvan de opbrengst voor dit maatschappelijk doel is, doen wij graag. Iedere bijdrage die we kunnen leveren en elk goed initiatief dat er is, omarmen wij.”

De GBB is blij met de steun van de voetbalclub. “Een prachtig gebaar,” zegt Derwin Schorren van de organisatie. “Wij gaan met ons vrijwilligerskorps ons best doen om zoveel mogelijk kaarten te verkopen. De opbrengst hiervan kunnen we in onze strijd namelijk heel goed gebruiken. Maar wellicht nog belangrijker: het samen laten horen van één geluid uit Groningen.”

Ook Freek de Jonge, de grote initiator achter de beweging die op gang is gekomen vanuit Groningen, is enthousiast over de plannen van FC Groningen. “Geweldig dat FC Groningen haar maatschappelijke functie inzet voor dit doel. We moeten Nederland bij de les te houden voor wat betreft de problematiek waarmee de mensen in het gebied te maken hebben.”