1300 Aanmeldingen reünie scholen Appingedam-Delfzijl

APPINGEDAM - Het gaat snel met de aanmeldingen voor de reünie van Appingedam-Delfzijl op 30 september. Er hebben zich al bijna 1300 mensen aangemeld. Jeroen Hummel uit Roden, oud-leerling van Oldenij uit Delfzijl was afgelopen week nog de duizendste aanmelder.

De reünie van Appingedam-Delfzijl is in feite de reünie van het Eemsdeltacollege, de scholengemeenschap die een paar jaar geleden ontstond uit de fusie van het Ommelander College en het Fivelcollege. In het Eemsdeltacollege zijn zo veel scholen in de loop der jaren opgegaan dat zo goed als iedereen die voortgezet onderwijs heeft gevolgd in Appingedam en Delfzijl welkom is. Vandaar dat het evenement is omgedoopt tot de reünie van Appingedam-Delfzijl.

Jeroen Hummel was de duizendste aanmelder voor de reünie. De oud-inwoner van Ten Boer bezocht in Delfzijl de Oldenij en heeft daar goede herinneringen aan. Hij is zijn vroegere klasgenoten uit het oog verloren, maar wil wel een poging wagen ze op te sporen.

Hij beseft dat het een grote reünie wordt en dat er dus vooraf afspraken moeten worden gemaakt met oud-klasgenoten om elkaar te zien. Facebook en whatsapp-groepjes maken het mogelijk met elkaar een locatie af te spreken en overdag zorgt de organisatie ervoor dat scholieren elkaar zo veel mogelijk op of nabij vroegere schoollocaties treffen.

Op de site www.rad2017.nl is te zien vanuit welke scholen uit het verleden zoal meedoen. De organisatie verwacht ongeveer 4000 mensen.