Hulst Innovatie verkoopt Braun windturbines

WESTEREMDEN - Hulst Innovatie is gestart met de verkoop van Braun windturbines.

Het bedrijf in Westeremden is al tientallen jaren succesvol met producten als houtgestookte kachels, kabellegapparatuur voor de off-shore industrie en de 3C carrousel melkstal. De Braun Antaris is onlangs toegevoegd aan het assortiment.

Wie ruimte heeft om een windturbine te plaatsen, heeft nu de kans om duurzaam in eigen energiebehoefte te voorzien. De molen is ideaal in combinatie met zonnepanelen. ‘s Zomers zon en ‘s winters wind. Om optimaal gebruik van het dubbeleffect te kunnen maken heeft Hulst Innovatie de keuze voor de Braun windturbine gemaakt: een Duits kwaliteitsproduct met veel vermogen. Braun maakt Antaris windturbines met ronde mast vanaf 15 meter hoogte. Het bijzondere aan de Braun-molens zijn de wieken. Deze zijn van glasvezel gemaakt en extra aerodynamisch.

Er draaien in Duitsland al enkele honderden molens. De Antaris is verkrijgbaar van 2,5 kW tot 10 kW. De windturbine kenmerkt zich door degelijkheid, vraagt weinig onderhoud en is bedrijfszeker.

De eerste Braun windturbine in Nederland wordt geplaatst naast het bedrijf van Hulst Innovatie. De zonnepanelen op het dak van de productiehal in Westeremden leveren de laatste jaren zo’n 16.000 kWh. Hulst verwacht met deze duurzame aanpak van zon en wind in ongeveer driekwart van zijn energiebehoefte te kunnen voorzien. De tweede molen komt bij mechanisatiebedrijf TSG in het Friese Greonterp.