Benefietconcert HJSO in Kruiskerk

DELFZIJL - De Lionsclub Appingedam/Delfzijl houdt zaterdag 4 maart om 20.00 uur een benefietconcert van het HJSO, het Haydn Jeugd Strijkorkest, in de Kruiskerk in Delfzijl.

De goed doelen die door de opbrengst van dit concert worden ondersteund zijn: Ziekenhuis Lukulu, Zambia. In dit ziekenhuis is Bart Arntzen, nu huisarts te Appingedam, in het verleden werkzaam geweest. Hij heeft er nog altijd een sterke band mee. Het geld zal gebruikt worden om medische apparatuur aan te schaffen.

Stichting Leergeld Appingedam/Delfzijl/Loppersum steunt schoolgaande kinderen (4 tot 18 jaar) van ouders met lage inkomens omdat ze vindt dat alle kinderen mogen meedoen. Meedoen vergroot de horizon van kinderen. Zo maken zij sociale contacten, leren zij zich handhaven in een groep en leren zij winnen en verliezen. Als kinderen deze vaardigheden niet leren maar worden buitengesloten, komen niet alleen zij ernstig tekort maar zal de maatschappij later duur ‘leergeld’ betalen. Daarom wil Stichting Leergeld als laatste vangnet kinderen helpen om mee te doen in de maatschappij.

Onderwijs India. Wereldwijd gaan 263 miljoen kinderen niet naar school of ze stoppen vroegtijdig. Edukans is dé ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. In de Indiase staat Odisha leiden ze docenten op zodat zij op een effectieve manier les kunnen geven. Nederlandse docenten werken hieraan mee.

De Lionsclub Appingedam-Delfzijl wil dit project financieel ondersteunen. Veder gaat er steun naar Voedselbank Eemsmond, Praktijkonderwijs Kinderboerderij Ekenstein en Mentorproject Jimmy’s.