Herberg In de Valk in Middelstum weer open

MIDDELSTUM - Herberg In de Valk in Middelstum gaat weer open. Met een oude bekende aan het roer, Mark Willem Evenhuis.

In 2013 besloot Evenhuis het prachtige het authentieke pand aan de Burchtstraat al te gaan huren met zijn partner Evelien. Na twee succesvolle jaren besloten ze om tot koop over te gaan. Ze moesten er echter van afzien omdat chefkok en bedrijfsleider Robin voor een andere uitdaging koos.

De combinatie met het ook nog eens bestieren van Zalencentrum Vita Nova durfden ze niet aan. Toch liet het restaurant ze niet los. Samen met Bert Hospers van het Ondernemershuis Noord-Groningen stappen ze er nu in, met Mark Willem achter het fornuis. Bert: “Onze dienstverlening is erop gericht om maatwerk te leveren aan ondernemers met voornamelijk juridische en financiële vraagstukken.” Daarnaast is het Ondernemershuis sinds medio 2015 een samenwerkingsverband aangegaan met de Economic Board Groningen, waarbij zij voor het Ondernemersimpuls Noord-Groningen de bedrijfskundige analyse uitvoert. Dit fonds is speciaal bedoeld voor ondernemers in de regio. In samenspraak met Bert besluiten Mark Willem en Evelien een beroep te doen op het fonds.

Pas als de financiering helemaal rond is en het koppel dus ook zeker weet dat ze kunnen kopen, leggen ze het plan voor aan de verkopers. Een spannend moment gezien de eerdere gebeurtenissen. Mark Willem: “Bob en Albertien van Dijk hoefden het pand niet te verkopen, maar gunden het ons. En Middelstum. Dat is echt een prachtig gebaar waar we heel blij mee zijn. Zo komt er weer leven in als vanouds. We willen straks echt een totaalpakket aanbieden: heerlijk eten bij ons, overnachten in een naburige Bed & Breakfast, fietsen huren en het Hogeland ontdekken, een route langs de vele historische panden, genieten van de ruimte en de rust.”

Herberg In de Valk is vanaf eind maart geopend van woensdag tot en met zondag voor lunch, koffie en borrel. Daarnaast is In de Valk te reserveren voor feesten, vergaderingen en groepsdiners op afspraak.