Alders en Rijzebol openen Versterkingspunt Delfzijl

DELFZIJL - Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders en wethouder IJzebrand Rijzebol van gemeente Delfzijl hebben donderdag het Versterkingspunt Delfzijl geopend.

Het versterkingspunt in de Brede School Noord is de plek waar bewoners terecht kunnen met vragen of informatie over inspecties en versterken van woningen. Eind 2016 is NCG gestart met het inspecteren van woningen in Delfzijl. Deze inspecties zijn nodig om vast te stellen of woningen versterkt moeten worden, zodat deze beter bestand zijn tegen aardbevingen. Woningen die het meest kwetsbaar zijn, komen als eerste aan de beurt.

De bewonersbegeleiders van de Nationaal Coördinator Groningen werken vanuit het lokale versterkingspunt. Zij begeleiden bewoners in het traject van inspecties en eventuele versterking van woningen.

Begin 2016 zijn versterkingspunten geopend in Appingedam, Loppersum, Overschild, Ten Post en ’t Zandt. Eind 2016 is besloten om ook woninginspecties uit te voeren in Delfzijl Noord.

Het Versterkingspunt Delfzijl is geopend op: maandag en donderdag van 13.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Daarnaast is bezoek mogelijk op afspraak. Telefonisch is het bereikbaar via: 088 – 041 44 66:

Nationaal Coördinator Groningen is een interbestuurlijke samenwerking van twaalf Groningen gemeenten, provincie Groningen en het Rijk.