Peter van Campenhout terug in de horeca

APPINGEDAM - Met Café Music in de voormalige Oude Rechtbank keert Peter van Campenhout terug in de horeca in Appingedam.

In het onherkenbaar verbouwde voormalige restaurant met een opmerkelijk en kleurrijk interieur maakte de vroeger zo succesvolle horecaman vorige week zijn entree in het uitgaansleven van de Fivelstad. In een café waarin het vooral om de muziek draait. Drie avonden per week komen er drie thema’s langs. De donderdag is ingeruimd voor de jazz; de vrijdag draait het om blues en op zaterdag moet de classic night met popmuziek van de jaren ’70 tot de eeuwwisseling het iets oudere publiek vermaken. Iets ouder, inderdaad, want aan de deur hangt opzichtig een bordje dat aangeeft dat het etablissement slechts voor bezoekers van 21 jaar en ouder toegankelijk is.

“Er is al genoeg in Appingedam voor het wat jongere publiek,” vertelt de inmiddels 64-jarige Van Campenhout. “Daarvoor kunnen ze ook prima bij bij voorbeeld de buurman terecht. Het is niet mijn bedoeling concurrend te zijn richting de bestaande horeca. Ik wil iets toevoegen aan de markt.”

Van Campenhout ontwikkelde zijn ideeën voor Café Music sinds halverwege vorig jaar, na zes horecavrije jaren. Een hele verandering voor de man die als discjockey furore maakte in Duitsland en zodoende de discotheek kon kopen, waar hij ooit begon met draaien, destijds onder de naam Het Wapen van Leiden. Van Campenhout veranderde discotheek Babylon in Temptation en maakte er een succesvolle discotheek van, die zelfs als hoofdsponsor twee kampioenschappen in de Hoofdklasse meemaakte van de toen beste amateurvoetbalclub van de provincie, vv Appingedam.

Na de verkoop van Temptation waagde hij zich aan andere horeca-activiteiten en startte zijn pr- en organisatiebureau. Hij werkt daarvoor als presentator en organiseert festiviteiten. Zo is hij betrokken bij het festival op 6 mei op Overdiep en organiseert hij bijeenkomsten voor het bedrijf Newconomy. Het afgelopen decennium is hij eveneens als citymanager van Appingedam en Putten actief geweest. Na een tijdelijke huisvesting in Delfzijl keert hij terug als inwoner van Appingedam in een appartement aan het Nieuwediep. Op een flinke steenworp van zijn nieuwe horecazaak, waarin er naar gestreefd wordt om regelmatig live muziek te brengen.

Van Campenhout gaat zelf, afgewisseld door andere discjockeys, ook weer platen draaien op de zaterdagavond, tijdens de classic night. Hij is tevreden over de positieve reacties en de bezoekersaantallen tot dusverre, maar verwacht nog meer van de ‘oude garde’ over de vloer. “Ik ben er de afgelopen jaren door veel mensen, onder wie veel oud-Temptation-gangers, op aangesproken dat er voor hun leeftijdsgroep bijna niets meer te doen is. ‘Voor onze categorie is er ja niks’, hoor ik vaak. Ik verwacht van de dertigers, veertigers, vijftigers en nog ouderen dat zeook echt komen, nu er wat voor hen is.”

Bram Noordhuis