Elisa en Gerbrich noordelijk schaakkampioen

TEN BOER - Elisa Oostinga en Gerbrich Kroon van Schaakclub Ten Boer zijn in de voorjaarsvakantie jeugdkampioen van de Noordelijke Schaakbond geworden.

Schakers uit Groningen en Drenthe streden ook om de plekken voor het Nederlands Kampioenschap. Dertien jeugdspelers van SC Ten Boer deden mee aan het kampioenschap.

In de F-categorie (jeugdspelers geboren in of na 2008) speelden Jan Steenstra uit Garmerwolde en Elisa Oostinga uit Bedum lange tijd mee om de algemene titel. Jan zag de hoop op de titel pas in de laatste ronde in rook opgaan. Met 10 uit 12 eindigde hij gelijk met Elisa op de tweede plaats. Elisa was wel het beste meisje en kreeg zo de meisjestitel en een plek op het Nederlands Kampioenschap. Elisa is een groot talent dat sinds het basisschoolschaakkampioenschap in november lid is geworden van SC Ten Boer. Ze speelde haar eerste toernooi.

In de D-categorie (jeugdspelers geboren na 1-1-2005) eindigde Sem van Dijk uit Ten Boer op de vierde plaats. Daarmee was hij de beste van de jeugdspelers uit Ten Boer. Het was niet genoeg voor uitzending naar het NK.

SC Ten Boer hoopte ook op een meidentitel in de C-categorie (geboren na 1-1-2003). Anna-Mae Takang kwam het dichtst bij. Ze werd derde meisje en zesde in de eindstand.

In de B-categorie wist Gerbrich Kroon haar meidentitel te prolongeren. Ze eindigde als achtste met een score van 50%. Daan Noordenbos uit Overschild was de beste speler van SC Ten Boer in deze categorie met een vijfde plaats. Gerbrich hoort begin maart van de plaatsingscommissie of ze mee mag doen aan het Nederlands Kampioenschap.