Optreden duo Ella & her man op Andledon

DEN ANDEL - Op Cultuurerf Andledon in Den Andel heeft zondag om 15.30 uur een optreden plaats van Ella & her man.

Het duo, gevormd door Ella de Jong en Herman Woltman, brengt eigen pop en jazz met klassieke invloeden, gezongen in het Nederlands, Fries en Engels.

Ella de Jong uit Leeuwarden beschikt over een karakteristieke stem en speelt piano, trompet en melodica. Voor haar duo met Herman Woltman schrijft ze eigen composities. Daarnaast schrijft ze voor Big Band Friesland. Het muzikale talent van Ella is niet onopgemerkt gebleven. Zo won ze enkele jaren geleden de solistenprijs met de Big Band Friesland.

Herman Woltman, afkomstig uit Sneek, is gitarist en componist. Na zijn studie aan het conservatorium heeft hij samengewerkt met onder anderen Izaline Calister, Nynke Laverman en Fay Lovsky. Herman is leider van de landelijk bekende band Souldada. Hij toerde met Souldada, Izaline en Nynke in Zuid Afrika. Voor de Culturele Hoofdstad 2018 schrijft Herman de muziek voor een groot project.

In 2015 won het duo Ella & her man de Singer-Songwriters Contest van Friesland. De jury sprak van ‘een hoog muzikaal niveau’ van zowel de zang als de begeleiding, ‘veel emotie in het spel’ en ‘erg goed gitaarspel’.

Begin 2016 bracht het duo hun cd Stay for a while uit, die door de pers zeer goed is ontvangen.