Het doek valt na 99 jaar voor rederijkers Vondel

UITHUIZEN - Rederijkerskamer Vondel uit Uithuizen wordt net geen 100 jaar. Het in 1918 opgerichte gezelschap stopt ermee. Dat gebeurt met een goedgevulde afscheidsavond.

Het bestuur van één van de oudste toneelverenigingen in Noord-Groningen heeft een moeilijk besluit moeten nemen. De laatste tien jaren van het bestaan van de vereniging waren niet de makkelijkste. Het was erg lastig om voldoende spelers te activeren, waardoor het een steeds grotere uitdaging werd om een verantwoorde productie op de planken te brengen.

Het afscheid is op zaterdag 11 maart in Hotel Het Gemeentehuis in Uithuizen. Er is gekozen voor een feestelijke Grunneger Oavend in de klassieke stijl zoals die vele jaren in Uithuizen zijn georganiseerd. Vondel zal hier zelf hun allerlaatste optreden in de vorm van een eenakter spelen. Verder worden bijdragen verleend door de Stroatklinkers en Alje van Bolhuis. Het geheel wordt als vanouds gepresenteerd door Jaap Nienhuis, die zelf ook vele jaren lid is geweest van de Rederijkerskamer Union in Usquert.

De kaartverkoop is aan de zaal of in de voorverkoop via Primera aan de Blink in Uithuizen.